Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Δηλώσεις Διαμαντοπούλου για Σπηλιοτόπουλο και πανεπιστημιακό άσυλο


Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο City δήλωσε:
«Είναι ανοιχτό το θέμα της προστασίας των πανεπιστημίων και θεωρώ ότι το άσυλο στο Πανεπιστήμιο έχει καταπατηθεί. Δηλαδή αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, για την οποία παλέψαμε πολλές γενιές και παλεύουμε. Και δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών γιατί υπάρχουν μειοψηφίες, και εξωπανεπιστημιακές πολλές φορές, οι οποίες επιλέγουν και επιτρέπουν ή όχι σε κάποιον να μιλήσει. Υπάρχει βεβαίως θέμα συζήτησης για το άσυλο. Υπάρχει θέμα συζήτησης ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι διαφεντεύουν και με ποιο δικαίωμα διαφεντεύουν τη διακίνηση ιδεών μέσα στο Πανεπιστήμιο, και αυτά δεν μπορεί να κάνει η πανεπιστημιακή κοινότητα ότι δεν τα βλέπει. Και βεβαίως ούτε και οι πολιτικοί».

Το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη για τις δηλώσεις της κυρίας Διαμαντοπούλου ήταν ότι «είπε το αυτονόητο. Να εφαρμοστεί ο νόμος για το άσυλο όταν διαπιστώνονται κακουργηματικές πράξεις, όχι να καταργηθεί».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος (09/01/2008), "οι δηλώσεις αυτές της κυρίας Διαμαντοπούλου, μολονότι στην πραγματικότητα επανέλαβε παλαιότερες απόψεις της, δεν έγιναν τυχαία. Την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με στελέχη του τομέα Παιδείας, μεταξύ των οποίων ήταν οι κυρίες Διαμαντοπούλου, Θάλεια Δραγώνα κ.ά. Σε αυτή τη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε ότι το ΠαΣοΚ θα πρέπει, στον χώρο της Παιδείας τουλάχιστον, να αποκτήσει πιο επιθετική πολιτική, καταθέτοντας προτάσεις ουσίας, οι οποίες θα ανοίγουν τον δημόσιο διάλογο σε θέματα αιχμής και θα επιδιώκουν τη δημιουργία ευρύτερων συναινέσεων. Δεν αποκλείεται μάλιστα το σχέδιο του κόμματος για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση να παρουσιαστεί σε εθνική συνδιάσκεψη- μια πρόταση που έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης και δεν απερρίφθη"
Ο στόχος του ΠαΣοΚ είναι αφενός να χτίσει σε ρεαλιστικές βάσεις το κυβερνητικό προφίλ του σε κρίσιμους τομείς, αφετέρου να «κάψει» μια πιθανή επικοινωνιακή αντεπίθεση από την πλευρά του κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου."

Για τον νέο υπουργό Παιδείας η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε τα εξής:
«Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι ένας άνθρωπος ηπίων τόνων, με επικοινωνιακό χάρισμα και γνώση των μεθόδων της επικοινωνίας στην πολιτική. Αλλά αυτό που χρειάζεται στην Παιδεία σήμερα είναι εκ διαμέτρου το αντίθετο. Δεν χρειάζεται επικοινωνία η Παιδεία» τόνισε.


Σε ανάλογο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος διευκρίνισε ότι το ΠαΣοΚ συμμετέχει στο συλλαλητήριο με δύο στόχους: την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων στον χώρο της εκπαίδευσης και την ανάγκη όλοι οι πολίτες να αρνηθούν τη βία απ΄ όπου και αν προέρχεται. «Γι΄ αυτό λοιπόν αύριο όλοι δίνουν εξετάσεις. Η πολιτεία,με τον τρόπο που θα χειριστεί τις αυριανές εκδηλώσεις, και βέβαια και η πανεπιστημιακή κοινότητα, με τον τρόπο που θα διαφυλάξει το Πανεπιστήμιο απ΄ οποιεσδήποτε προσπάθειες να γίνουν καταστροφές"

Περισσότερα για τις απόψεις της κ. Διαμαντοπούλου μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα της στο σύνδεσμο http://www.diamantopoulou.gr/content/view/1153/1/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια: