Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Δηλώσεις του Άρη σπηλιοτόπουλου


Πηγή: Καθημερινή

Ξεκινώντας με την πεποίθηση ότι η Παιδεία είναι εθνική υπόθεση και αφορά το μέλλον της χώρας, πρόθεση και επιδίωξή μου είναι να εγκαινιάσω μια πολιτική διαλόγου και συνεργασίας με όλους όσοι εμπλέκονται και εργάζονται στον χώρο της εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση σε μια χώρα όπως η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Με γνώμονα αυτή τη φιλοσοφία, θα προχωρήσουμε σε:

Ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο με τους νέους και σε επίπεδο Διαδικτύου, μέσω του οποίου οι νέοι επικοινωνούν και εκφράζουν αβίαστα και ελεύθερα τις απόψεις τους. Δεν σκοπεύω να επιβάλω μονοσήμαντες απόψεις. Πιστεύω στην αμφισβήτηση γιατί ανοίγει νέους δρόμους, νέους ορίζοντες. Πυροδοτεί ουσιαστικές και γόνιμες συζητήσεις, απορρίπτει κατεστημένες δομές και αποστεωμένες απόψεις. Πιστεύω στις αποφάσεις που προκύπτουν μέσα από υπεύθυνη συζήτηση και ακριβή γνώση όλων των παραμέτρων.

Αποδοτική συνεργασία με όλους όσοι εργάζονται στον χώρο της Παιδείας, μαθητές, σπουδαστές και διδάσκοντες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Θα θέσουμε ρεαλιστικούς και εφαρμόσιμους στόχους οι οποίοι ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας.

Ανοιχτή συζήτηση με όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Η εξέλιξη προς την κατεύθυνση μιας ποιοτικότερης Παιδείας μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από τη συναίνεση, μακριά από ιδεοληψίες και κομματικές αγκυλώσεις.

Στρατηγική μας επιλογή είναι να επενδύσουμε στην εκπαίδευση, να επενδύσουμε στην Παιδεία, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο επενδύουμε στη γνώση, στη μάθηση, στους ανοιχτούς ορίζοντες, στην εξωστρέφεια. Η διαρκής μεταρρύθμιση αποτελεί σταθερή ανάγκη στον χώρο της Παιδείας, μέσα από πολιτική και κοινωνική συναίνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: