Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΑΣΕΠ - ΝΕΑ για τον διαγωνισμό εκπαιδευτικων και για το τεστ δεξιοτήτων

(αναδημοσίευση από diorismos.gr)

Νεότερα για διαγωνισμούς Εκπαιδευτικών, Τεστ Δεξιοτήτων και προσλήψεις σε Νοσοκομεία 18/12/2008
Κατά τη ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Βέη, στα πλαίσια της ενημέρωσης για την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2007, εκτός από τις διαπιστώσεις του ΑΣΕΠ που αποτυπώνονται στην Ετήσια Έκθεση του 2007 συζητήθηκαν και αρκετά θέματα μεταξύ των οποίων θέματα που αφορούν τους διαγωνισμούς των εκπαιδευτικών, το Τεστ Δεξιοτήτων και το σύστημα προσλήψεων στα Νοσοκομεία.
Συγκεκριμένα:

Σχετικά με τους διαγωνισμούς των Εκπαιδευτικών 2Π/2008 και 3Π/2008:
Για την αναβολή του διαγωνισμού 2Π/2008 η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του διαγωνισμού είχε την δυνατότητα να αναβάλει τον διαγωνισμό μέχρ και δεκαπέντε (15) ημέρες. Δεδομένου όμως των πρόσφατων γεγονότων και της γενικότερης αναταραχής στην Παιδεία και των καταλήψεων στα σχολεία η ολομέλεια του ΑΣΕΠ, μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και την αδυναμία του τελευταίου να εγγυηθεί την διαθεσιμότητα των εξεταστικών κέντρων, αποφάσισε την επ΄αόριστο αναβολή του διαγωνισμού.
Το ΑΣΕΠ, και εφόσον το γενικότερο κλίμα θα έχει μέχρι τότε εξομαλυνθεί, προσανατολίζεται στο να διεξαχθούν και οι δύο διαγωνισμοί 2Π/2008 και 3Π/2008 μαζί στο τέλος Ιανουαρίου και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 31/1/2009 - 1/2/2009. Ο διαγωνισμός των Εκπαιδευτικών για τις άλλες ειδικότητες, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, υπολογίζεται στα μέσα του Φεβρουαρίου.

Σχετικά με το Τεστ Δεξιοτήτων:
Δειγματοληπτικά, περίπου το 50% των διαγωνιζόμενων κινήθηκαν πάνω από το 52 (δηλαδή πάνω από το μισό της συνολικής βαθμολογίας). Μάλιστα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ έδωσε και δύο παραδείγματα απαντήσεων που δημιουργούν έκπληξη. Συγκεκριμένα 20% των διαγωνιζόμενων δεν γνώριζαν ότι στη Βουλή εκπροσωπούνται συνολικά πέντε (5) πολιτικά κόμματα, ενώ 14% των διαγωνιζόμενων απάντησαν ότι ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη μεταφέρει αέριο από την Ρωσία στη Βουλγαρία!
Όσον αφορά το κόστος του Τεστ δεξιοτήτων ανέρχεται σε περίπου 2.000.000 ευρώ, καθώς χρειάστηκαν περίπου 20.000 επιτηρητές. Η έκδοση των αποτελεσμάτων του Τεστ αναμένεται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων όσοι από τους συμμετέχοντες θελήσουν θα μπορούν να μάθουν τη βαθμολογία τους από το δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ με βάση τον κωδικό πρόσβασης που τους δόθηκε κατά την αίτηση εγγραφής τους.
Τέλος, όσοι ενδιαφέρονται να ξαναδώσουν το Τεστ Δεξιοτήτων στο μέλλον θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι η τελική τους βαθμολογία θα προκύπτει από τον τελευταίο χρονικά διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: